De 2e Adem

GEZOCHT: ZANGERS EN ZANGERESSEN

MEER
Meer is een collectief voor danstheater, muziek en .. wel ja, meer … Een jong collectief uit Gent dat staat voor kruisbestuiving en experimenten tussen verschillende disciplines en dat een brede waaier van voorstellingen brengt, van klassieke stukken tot eigen recente creaties. Meer bestaat uit sopraan Esther Kouwenhoven, pianist/componist Gillis Sacré en danseres Lien Van den Elsen. Meer brengt 30 april de voorstelling “In Darkness Let Me Dwell” in de Minardschouwburg te Gent. Een project met de Letse videokunstenares Liene Straupe.

DE 2DE ADEM
De 2de Adem werd in 1984 opgericht door Marc Michael De Smet. Van 1992 tot 2001 was Filip Rathé de dirigent. Sinds oktober 2001 zingt het koor onder de leiding van Maarten Van Ingelgem. De naam De 2de Adem wordt geciteerd in het libretto van de opera Aquarius van Karel Goeyvaerts (1923-1993), de meest invloedrijke componist van bij ons sinds de Vlaamse polyfonisten. Het zal u niet verwonderen dat dit kamerkoor zich specialiseert in het hedendaagse koorrepertoire van na 1950. Het koor programmeert hierbij niet alleen composities van gevestigde waarden in deze koormuziek, maar wil vooral een laboratorium zijn voor jonge componisten om samen een werk te creëren. De 2de Adem heeft, door deze gedurfde programmatie en door te kiezen voor creaties en
improvisatiemomenten, een eigen plaats verworven in het Vlaamse koorleven. In 2018 staan volgende projecten nog op het programma: Een nieuw project met vijf creaties voor koor, vibrafoon en elektrische bas, 27/05/18 om 11u in Gent. Transit Festival: Creatie van een werk van Bryn Harrison, 13/10/2018 om 11u30 in Leuven.
Meer informatie

WAT
Een samenwerking tussen verschillende podiumkunstenaars om een ontroerende, interdisciplinaire voorstelling te kunnen presenteren. Hiervoor wordt nieuw werk voor koor, solo sopraan (en elektronica) geschreven door componist Gillis Sacré. Op scène wordt de aanwezigheid van het bewegende koor een sleutelelement in het danstheater,
waarbij 3 performers de confrontatie met het gegeven van een groep aangaan. Verwacht dus zeker geen statisch koor-optreden!

WANNEER
Voorstelling in periode februari (- maart) 2019

TIMING
-15 april 2018: een eerste testmoment voor het bewegen
-3 juni 2018: een tweede testmoment voor beweging en muziek
(-september 2018: kort testmoment)
-vanaf 21 oktober 2018: wekelijkse repetitie
-18 november 2018: repetitie vanaf 15u

OPROEP
Wij zoeken voor dit project een minimum van een 20-tal zangers. Ken je nog zangers of
zangeressen die graag willen deelnemen aan dit project, stuur dit dan gerust door!
Interesse? Stuur een mailtje naar contact@de2deadem.info